16 septembris, 2012

Biezpiena plācenīši.

Ir sācies jaunais mācību gads un man kā pirmsskolnieces mammai, skolotājai un studentei vienlaicīgi, dikti sakārojās biezpiena. Jāatzīst, ka tas nu gan nav mans iecienītākais produkts, tāpēc uzreiz zināju: "A-hā... smadzenes ēst grib!" Nu ja Viņas (smadzenes) prasa, tad jādod, nav tur ko gari domāt.
Biezpiena plācenīši var būt ļoti dažādi. Ar vairāk vai mazāk miltu, ar pienu vai ūdeni, cukuru vairāk vai mazāk un kur nu vēl daudz dažādu citu pārtikas piedevu pievienošana...
Manis atzīta un pārbaudīta recepte ir šāda:
Vajadzēs ap 500gr biezpiena,
2 olas
3-4 ēdamkarotes cukura,
6 ēdamkarotes miltu,
200-300ml piena,
kanēlis pēc garšas, 
šķipsniņa sodā.
(Vēl var pierīvēt citrona miziņu, piebērt rozīnes un droši variēt ar cukura daudzumu. Es mīklai pielēju vēl 2-3 ēdamkarotes eļļas.)
Visu secīgi sajaucot, iegūst mīklu...
Bet šodien plašajā i-neta vidē saskāros ar ko pasakainu!!! Ja ir vēlme iegūt kādu minūtīti brīva laika, tad turpmāko iesaku lasīt ļoti uzmanīgi:
Kad mīkla biezpiena plācenīšiem jau gatava, kārtojiet to ar ēdamkaroti uz cepeškrāsns pannas, kurai iepriekš uzklāts cepamais papīrs. Lieciet krāsnī 200 grādos uz 20-25min. Un jums, tāpat kā man, atkritīs ilgāstāvēšana pie pannas. Turklāt, ievērojami smazinās arī eļļas patēriņš.
Rezultāts nav un nevar būt tāds pats kā uz pannas ceptajiem plāceņiem. Šis ir pavisam cits stāsts, citas garšu nianses, cits raksturs. Plāceņi nav tik taukaini un šķiet ar "mierīgāku" garšu.
Ietaupot laiku es aizskrēju uz vistu kūti, savācu olas un pabaroju mūsu dāmas. Ko vari paveikt tu?

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru